Argentinsk Tango

Tangoen er en av de mest sensuelle dansene vi har. Du lærer deg å gå til dansen (caminada) og etter hvert kan du som fører bruke det du har lært til å følge musikken på din måte, her er det ingen faste steg du må følge. Den som blir ført kan lukke øynene og finne sin egen verden. Her er det lett å bli avhengig. 

Denne tangoen har også ett hav av muligheter og er en roligere og mer folkelig type tango enn den typiske ballroom tangoen.

 

Grunnkurs

Her kreves ingen forkunnskaper. Du lærer danseholdning og det å gå til musikken (caminada). Her danser vi til god taktfast musikk.

 

Videregående kurs

Du må ha gjennomført grunnkurs for å delta på videregående kurs. Her går vi videre å du får lære figurer og vi finjusterer på det grunnleggende som danseholdning og kommunikasjon med partner. Her kan du også lære Milonga som er en raskere type tango, danse tango til vals eller prøve neotango som er den nyere type tango med elementer fra andre danser.

 

 

 

Milonga

https://youtu.be/DFdCsPRqVSE

 

Valsetango

https://youtu.be/x_d5PF8aAG0

Oversikt
Kurs & Events
om Oss

Randi & Robert

Vi har nå fullført og bestått både skriftlig og praktisk eksamen i Trener 1 utdanningen gjennom Norges Danseforbund. Her er det tema som pedagogikk, musikklære og trening i praksis. Vi hadde dansegren Swing med fokus på Folkeswing, Boogie Woogie og Lindy Hop. I tillegg fokuserer vi på kompetanseheving innen Argentinsk tango. I løpet av året er vi med på flere kurs både i Norge og i utlandet.

Robert: Har vært danser og kursinstruktør i over 20 år. Har instruktøropplæring innen Folkeswing og Eastcoast swing (Rock´n Roll). Har holdt 100vis av dansekurs innen swing sjangeren. Er utdannet dommer innen Swing og Rock'n Roll gjennom Norges Danseforbund. Har vært med i det Argentinske Tango miljøet siden 2002. Nå har han også begynt å danse salsa, bachata og kizomba.

Randi: Fikk være med på sitt første dansekurs 9 år gammel og har fra den tid elsket å danse. Det startet med Folkeswing og gammeldanskurs, etterhvert ble det også Argentinsk Tango og Salsa. Har også tatt kurs i flere andre swinggrener, bachata og kizomba.

Vi har siden slutten av 2016 vært faste instruktører innen tango i Salsa og Tango gruppa i Molde Swing og Rockeklubb. Vi arrangerer egne kurs i flere dansegrener og vil gjerne ha oppdrag i sammarbeid med danseklubber eller lag og organisasjoner som vil prøve dansefoten.